29 Αυγ 2015

ΤΟ ΚΙΒΕΡΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ KAI BINTEO


Το Κιβέρι Αργολίδος εόρτασε την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015,  με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, τον Βαπτιστή του Κυρίου μας Τίμιο Πρόδρομο .Εψάλη  ο Μεγάλος Πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος ,προεξάρχοντος του  πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημοσθένους Γάτσιου.  










Στον εορταστικό εσπερινό συμμετείχαν αρκετοί ιερείς από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος.  Από το ιερό αναλόγιο απέδωσαν άριστα τους ύμνους νέα παιδιά, οι Ιεροψάλτες Ζαχαρίας Τσακίρης και Ιωάννης Χασάπης. Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της  θαυματουργής  εικόνας  του Tιμίου Προδρόμου, παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής της Νέας Κίου.  









Στον πανηγυρικό χαρακτήρα και τόνο της εορτής συνέβαλε η κρούση των  καμπάνων από το νεόδμητο καμπαναριό του Αγίου Ιωάννη . Κατεδαφίστηκε το παλαιό καμπαναριό με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνταν, λόγω επικινδυνότητας και ανεγέρθη νέο στον ίδιο τόπο, του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν τέλη Απριλίου και αποπερατώνεται αυτό τον καιρό. 



STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ 


http://argolikospoimin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λόγος εις την Αʼ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

  ( Ευαγγέλιο: Ιωαν. α΄ 43-51) Πόσο μεγάλη, πόσο φοβερή είναι η παρουσία του Θεού! Πόσο μεγάλη και πόσο φοβερή είναι η παρουσία του ζώντος Θ...