29 Αυγ 2020

Εορτάστηκε ο Τίμιος Πρόδρομος στο Κιβέρι



   Σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου εορτάστηκε ο μεγαλύτερος των προφητών στο Κιβέρι.
    Το πρωί εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αποστόλου Χασάπη, Εφημερίου Φιχτίου Αργολίδος ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Αναφέρθηκε στη ζωή του Τιμίου Βαπτιστού, στο κήρυγμα του Προδρόμου και στην ασκητική του ζωή. Τονίστηκε πως για να ακολουθήσει κάποιος το κήρυγμα του Προδρόμου χρειάζεται να καταβάλλει πνευματικούς αγώνες και αναφέρθηκε στη σωτηρία των ανθρώπων, πως επιτυγχάνεται μέσα στην Εκκλησία με υπακοή και αυταπάρνηση.
    Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και ιερείς από την γύρω περιοχή, ο Πρωτ. π. Θεοδόσιος Μπονταΐτης, Εφημέριος Ινάχου, ο Πρεσβ. π. Παναγιώτης Τασιός, Εφημέριος Σκαφιδακίου και ο Πρεσβ. π. Βασίλειος Δέδες, Εφημέριος Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους.
Στο τέλος ο Εφημέριος της Ενορίας Πρωτ. π. Πέτρος Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τους Πατέρες για την συμμετοχή του στη χαρά της Ενορίας, τους Ιεροψάλτες (κ. Ζαχαρία Τσακίρη και κ. Κωνσταντίνο Βαρδάκα) που διηκόνησαν στο ιερό αναλόγιο την παραμονή και ανήμερα της εορτής, αλλά και όλους τους Ιεροψάλτες, τους Άρχοντες του τόπου, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, το λαό του Θεού και όλους όσους διηκόνησαν και στη φετινή πανήγυρη. 












 
Ο Τίμιος Πρόδρομος να πρεσβεύει για όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: