9 Δεκ 2014

Πρώτο σχολείο από την Αργολίδα το Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου στον διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» (βίντεο)

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!


Αναρτήθηκαν εχθές 7/12/2014 τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας κοινού στο διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» που συνδιοργάνωσαν το British Council , το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές όλων των τάξεις Γυμνασίου καθώς επίσης και της Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού να εκφραστούν μέσα από τις εργασίες τους (PowerPoint ή δημιουργία Video) για την σύγχρονη μάστιγα του σχολικού εκφοβισμού (Bullying) που πλήττει όλα τα σχολεία της χώρας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 245 σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώ από την Πελοπόννησο συμμετείχαν 10 σχολεία με 14 ομάδες εργασίας.

Πρώτο σχολείο από το Νομό Αργολίδας στην ψηφοφορία κοινού με 100 ψήφους ήρθε το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου Αργολίδας με την εργασία της ομάδας «Kids Against Violence» και το video «Δέξου με έτσι όπως είμαι».

                          https://www.youtube.com/watch?v=2N3Q4_41wMQ

                            


Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνουν, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, την τελετή απονομής των βραβείων του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό». 

Στη διάρκεια της τελετής, θα απονεμηθούν τα βραβεία στις πέντε ομάδες που δημιούργησαν τα καλλίτερα πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. 

Το σχολείο της νικήτριας ομάδας κερδίζει ένα πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, ο οποίος θα διατεθεί ως δωρεά από συνεργάτες του προγράμματος. Σε όλους τους μαθητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά δώρα. 

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν ιστορίες με κεντρικό μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» με τη συμμετοχή παιδιών από τα παιδικού χωριού SOS Βάρης, Ελλήνων Ολυμπιονικών και της χορευτικής ομάδας hip hop Beat International. Διαβάζει η Άλκιστις Πρωτοψάλτη. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης και η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Παύλου Γαβαλά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με email (about@olympictruce.org) ή μέσωfacebook.

http://www.argolikeseidhseis.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους. Ασφαλώς και στους γονείς τους.Ολοι μαζί διαφημίζουν το χωριό μας.