11 Αυγ 2016

Αργολίδα: Ξύπνησαν μνήμες από την Μικρά Ασία στη Νέα Κίο με την φωνή του Γρηγόρη Νταραβάνογλου (βίντεο)

Αργολίδα: Ξύπνησαν μνήμες από την Μικρά Ασία στη Νέα Κίο με την φωνή του Γρηγόρη Νταραβάνογλου (βίντεο)
 Την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Θεομάνας στη Νέα Κίο Αργολίδος , οι Γρηγόρης Νταραβάνογλου και Μανώλης Καρπάθιος παρουσίασαν τραγούδια της Παναγίας από τη Μικρά Ασία και το Αιγαίο με τίτλο «ΕΛΑ ΘΕΟΜΑΝΑ ΣΩΣΕ», την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Βασίλης Οικονόμου.

Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Γρηγόρης Νταραβάνογλου και Μανώλης Καρπάθιος ύστερα από έρευνα και μελέτη, ανακάλυψαν πλούσιο υλικό Μικρασιάτικων τραγουδιών με επικλήσεις στην Παναγία, που είναι το τιμώμενο πρόσωπο μέσα στο Πάσχα του καλοκαιριού.
Το πρόγραμμα διανθίστηκε και από γνωστά τραγούδια από την Προποντίδα την Κωνσταντινούπολη και το Αιγαίο, ιδανικό μουσικό εντρύφημα για τους Κιανούς.
Πριν την μουσική εκδήλωση ,στον Ιερό Ναό της Θεομάνας, τελέστηκε εσπερινός και η ιερά παράκληση προς την Παναγία, από τον Ιερέα του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Δημοσθένη Γάτζιο.
Κατά την ακολουθία του εσπερινού και της παρακλήσεως σε ένα κατάμεστο από πιστούς ναό , έψαλε ο Άρχοντας της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γρηγόρης Νταραβάνογλου και ο πρόεδρος των Ιεροψαλτών Αργολίδος Γ.Δαρλάσης.
Πριν την μουσική εκδήλωση μίλησε για τις τέσσερις θαυματουργές εικόνες που φυλάσσονται στο ναό της Θεομάνας στην Νέα Κίο ,ο πρώην δήμαρχος Κίου Γιώργος Μανινής, ο οποίος τόνισε την ιστορική αξία αυτών των κειμηλίων που σώθηκαν θαυματουργικά από την καταστροφή της Μικράς Ασίας .
Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Α.Μπαντανάς και Η. Χατζηγεωργίου, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, ο χοράρχης Κ.Ρούτουλας .
http://www.argolikeseidhseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λόγος εις την Αʼ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

  ( Ευαγγέλιο: Ιωαν. α΄ 43-51) Πόσο μεγάλη, πόσο φοβερή είναι η παρουσία του Θεού! Πόσο μεγάλη και πόσο φοβερή είναι η παρουσία του ζώντος Θ...