27 Δεκ 2021

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και η χειροτονία του Διακόνου Γεωργίου Ι. Τσιούλου στον Καθεδρικό Ναό Παρισιού

 


Παρίσι για Arxon.gr – Ευάγγελος Σταυρακάκης

Με κάθε λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, πανηγύρισε σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2021, ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Τελμισσού κ. Ιώβ και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου.

Κατά την Ακολουθία ο Μητροπολίτης Γαλλίας τέλεσε εις Διάκονον χειροτονία του κ. Γεωργίου Τσιούλου, παροτρύνοντάς τον να ζήσει την διακονική του ζωή εν σιωπή, την εύλαλη εκκλησιαστική σιωπή, μέσα από την οποία θα μπορέσει να ακούσει τον Θεό.

Ο νέος Διάκονος είναι έγγαμος και υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Ο Επίσκοπος Ρηγίου στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο, επισημαίνοντας τις αρετές, την αφοσίωση, την πίστη και την αγάπη του προς τον Χριστό και την Εκκλησία.

Τέλος, τελέσθηκε κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αρχιερέων, Ιερέων, κτητόρων, δωρητών, ευεργετών, επιτροπών και λοιπών κεκοιμημένων που διακόνησαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία, να λάβουν την χάρη του Αγίου και να ευχηθούν τα δέοντα στο νέο Διάκονο της Μητροπόλεως Γαλλίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πηγή: arxon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: