5 Δεκ 2022

Με αγιορείτικη ευωδία η εκδήλωση στο Κιβέρι Αργολίδος (φωτογραφίες και βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Κιβερίου που πραγματοποιήθηκε απόψε Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο στην πλατεία Κιβερίου «παλιό σχολείο».

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία από τον Ιερομόναχο Γεννάδιο Βατοπαιδινό με θέμα: «Η ενανθρώπηση του Θεού Λόγου και ο άνθρωπος κατά τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία-ντοκιμαντέρ: «Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής».

Η ταινία είναι μία παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», για τον μεγάλο αναμορφωτή του μοναχισμού και αφυπνιστή της ησυχαστικής και νηπτικής παράδοσης, Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή.

Ο Εφημέριος της Ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Πέτρος Αθανασόπουλος καλωσόρισε όλους του εκλεκτούς προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Ευχήθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε να συμβάλλει στην πνευματική προετοιμασία όλων στις επερχόμενες εορτές.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας για την ευλογία που έδωσε ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Γεννάδιο Βατοπαιδινό για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ Μ του Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ για την άδειά του ώστε ο π. Γεννάδιος να είναι ομιλητής στην εκδήλωση, αλλά και για την προβολή της ταινίας που είναι μία παραγωγή του Ινστιτούτου «'Αγιος Μάξιμος ο Γραικός».

Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Κρίγγο, Αντιδήμαρχο του Δήμου Άργους-Μυκηνών για την συμβολή του στην εκδήλωση και τους συνεργάτες του: Στυλιανό Φωτόπουλο, Χαράλαμπο Σελλή, Κωνσταντίνο Λιαγκριδώνη και Χρήστο Κουτρουφίνη που πάντοτε στέκονται αρωγοί στην διακονία της ενορίας

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Κρίγγος, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Κιβερίου κ. Παναγιώτης Χασάπης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων κ. Κων/νος Ρούτουλας, η Υποψήφια βουλευτής- Δικηγόρος κ. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ερμής Κιβερίου κ. Αθανάσιος Νταβέλος, η Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Κιβερίου κ. Κική Παπαδάτου καθώς και Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στο τέλος της εκδήλωσης πρόσφερε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον κ. Αντώνιο Λυμπέρη για τα γλυκίσματά του που πρόσφερε για την αποψινή εκδήλωση.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μονοήμερη εκδρομή σε Ιερές Μονές της Κυνουρίας

Η Ενορία μας διοργανώνει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στις 2 Ιουλίου 2026 ημέρα Πέμπτη. Στη γειτονιά μας, στη Κυνουρία δυο ιστορικά μονασ...