7 Μαρ 2023

Κάθε Κυριακή 10:30 π.μ το Κατηχητικό για τα παιδιά του Δημοτικού στην Ενορία μας

 


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΚΙΒΕΡΙΟΥ

 

         Αγαπητοί μου ενορίτες,

         αφού σας ευχηθώ καλή υπόλοιπη Σαρακοστή, καλό πνευματικό αγώνα, δύναμη και ενίσχυση από το Θεό στον αγώνα της ζωής σας, σας υπενθυμίζω πως κάθε Κυριακή στις 10:30 π.μ μετά τη Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία λειτουργεί στο Ναό της Παναγίας μας το Κατηχητικό Σχολείο για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Σας παρακαλώ να υπενθυμίζετε στα παιδιά να έρχονται στο Κατηχητικό της Ενορίας μας που προσφέρει με συστηματικό τρόπο να διδάξει πιστά μέλη της τις βασικές δογματικές αλήθειες της, εντάσσοντάς τα ταυτόχρονα στη μυστηριακή και ενοριακή ζωή της. Φέτος, στο Κατηχητικό μας διδασκόμαστε τις παραβολές του Κυρίου μας. Περίπου 15 με 20 λεπτά διαρκεί το μάθημα και μετά ακολουθεί ψυχαγωγία με κεράσματα για τα παιδιά.

       Επίσης, για τα μεγαλύτερα παιδιά γίνονται συνάξεις-συγκεντρώσεις σε τακτικά διαστήματα. Και εδώ θέλω τη βοήθειά σας, ώστε τα παιδιά μας, μικρότερα και μεγαλύτερα, να έχουν μια συνειδητή σχέση με το Χριστό και την Εκκλησία Του, που είναι το Σώμα Του. Με τα μεγαλύτερα παιδιά υπάρχει άμεση επικοινωνία και  ενημερώνονται για τις συναντήσεις μας. Όμως η παρότρυνσή σας και το ενδιαφέρον σας πάντοτε βοηθάει.

       Την άλλη Παρασκευή, στις 10 Μαρτίου, που ψάλλονται οι Β’ Χαιρετισμοί, στο Ναό της Παναγίας μας θα ψαλλούν δύο Ακολουθίες στον Ι. Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ενορία μας. Η μία κανονικά, όπως έχουμε συνηθίσει, στις 7 το απόγευμα και η δεύτερη από τις 8:30-9:30 για τα παιδιά μας, τους εφήβους μας που έχουν φροντιστήρια και δεν προλαβαίνουν, αλλά και τους εργαζόμενους ενορίτες μας. Μετά την Ακολουθία για όλα τα παιδιά θα προσφερθεί κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο κάτω από το Ναό της Παναγίας μας.

          Αγαπητοί μου,

        ευελπιστώ πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της Εκκλησίας μας ώστε τα παιδιά μας και εμείς να συμμετέχουμε ενεργά στη μυστηριακή  και ενοριακή ζωή.

Με πολλές ευχές για ενίσχυση στον αγώνα σας

Ο Εφημέριός σας

π. Πέτρος Αθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μονοήμερη εκδρομή Ενορίας Κιβερίου στην Άρτα

  Η Ενορία μας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στην Άρτα την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024. Η πρώτη επίσκεψή μας θα είναι στο Επισκοπείο, στην έδρα της...