Του Αιμίλιου Πολυγένη
Λάβρος ήταν στο σημερινό κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας.
Ο δυναμικός Ιεράρχης αναφέρθηκε στο θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα και αφορά την καύση των νεκρών, την οποία καταδίκασε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
«Ακούω πολλούς να λένε ότι η Εκκλησία ασχολείται με την ψυχή του ανθρώπου και αφήνει στην άκρη το σώμα. Αυτό είναι λάθος αδελφοί μου, η Εκκλησία ασχολείται με ολόκληρο τον άνθρωπο, διότι ολόκληρος ο άνθρωπος σώζεται δεχόμενος την χάρη του Θεού» ανέφερε ο κ. Ιουστίνος.
Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς συνέχισε τονίζοντας πως «το σώμα είναι ιερό για την Εκκλησία, άγιο και τίμιο, διότι έχει γίνει από τα χέρια του δημιουργού Θεού! Αυτό το σώμα ενεδύθει ο ίδιος ο Κύριος, το οποίο παρέλαβε κατά την ανάστασή του, δεν το άφησε εδώ κάτω στη γη! Υπάρχει μεγαλύτερη τιμή γι΄ αυτό σώμα; Στο σώμα μας κατοικεί το ίδιο το Πανάγιο Πνεύμα...»
«Η Εκκλησία τιμά το σώμα όχι γιατί είμαστε λειψανολάτρες, όπως μας χαρακτηρίζουν κάποιοι αιρετικοί, αλλά διότι σε αυτά τα άγια λείψανα εντοπίζουμε και προσκυνούμε την χάρη του Αγίου Πνεύματος» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιουστίνος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι «τα οστά κάθε ανθρώπου είναι ιερά, γι΄ αυτό και τα σεβόμαστε, γι΄ αυτό και τα τιμούμε και γι΄ αυτό δεν συμφωνούμε με την καύση των νεκρών. Η καύση των νεκρών αποτελεί μια ένδειξη μηδενισμού, απιστίας και ασέβειας, πρώτα στο ανθρώπινο πρόσωπο και μετά στον δημιουργό του ανθρώπου.»
«Στις σκληρές μέρες που ζούμε, που συθέμελα συνταράσσετε το Έθνος μας, δεν κινδυνεύουμε από την οικονομική κρίση, κινδυνεύουμε από την πνευματική και ηθική κρίση, που κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν στην ηθική κατάπτωση» συμπλήρωσε ο κ. Ιουστίνος.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς τόνισε: «Εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί οφείλουμε να αντισταθούμε αδελφοί μου, να αντισταθούμε σ΄ αυτή την λαίλαπα που έρχεται να τα ισοπεδώσει όλα, να αντισταθούμε σε εκείνους που θέλουν να μας επιβάλλουν ξένα ήθη, θέλουν να κυριεύσουν την μικρή μας πατρίδα με ιδεολογίες ξενόφερτες».
«Ήρθε η ώρα που ο καθένας θα πρέπει να δώσει την δική του απάντηση, ήρθε η ώρα που ο καθένας θα πρέπει να κάνει τον δικό του αγώνα» πρόσθεσε επίσης ο Σεβασμιώτατος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου